reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

  • 750 g hovězího masa
  • 3 menší mrkve
  • 2 petržele
  • 0,5 menšího celeru
  • 1 svazek jarní cibulky (příp. menší pórek)
  • 1 malé rajče
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 0,5 lžičky soli
  • 3 celé pepře
  • 1 kulička nového koření
  • pár snítek pažitky


Knedlíčky

  • 1 balení kuřecích nebo kachních jater
  • 2 vejce
  • špetka Vegety
  • pár kapek polévkového koření
  • špetka majoránky
  • 3 hrsti strouhanky (dle potřeby)


Hovězí opláchneme a dáme vařit do osolené vody. Jakmile voda začne vřít, vybereme kal. Potom přidáme pepř, nové koření, očištěnou mrkev, petržel a celer. Pórek nebo jarní cibulku smotáme do svazečku, zavážeme nití a dáme také vařit.

Umyté rajče přidáme celé, stejně jako menší cibulku. Tu větší očistíme a nakrájíme na tlustší plátky. Vývar necháme na mírném ohni probublávat aspoň hodinu a půl, dokud není maso měkké. Vypneme, necháme chvíli odstát, poté slijeme a zavaříme nudle. Vložíme nakrájenou mrkev a maso. Polévku dozdobíme pažitkou.

Vyrobíme knedlíčky. Kuřecí nebo kachní játra rozmixujeme, přidáme vejce, trošičku Vegety, polévkového koření a majoránku. Vše smícháme a zahustím dle potřeby strouhankou. Pomocí lžiček tvoříme knedlíčky, které uvaříme v mírně osolené vodě. Podáváme zvlášť, protože je někdo nemá rád.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-0 [On-line 17.11.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.