reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky, domácí nudle

Ingredience

  • hovězí maso na polévku 1 dávka
  • mrkev, celer, petržel, cibule 1 dávka
  • bobkový list, nové koření 1 dávka
  • sůl, celý pepř 1 dávka

na knedlíčky:

  • játra 500 g
  • vejce 1 kus
  • česnek 1 dávka

Opláchnuté hovězí maso s kostí vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme do varu. Sebereme sraženou bílkovinu a postupně přidáme koření (celý pepř, nové koření, sůl), vše necháme hodinu mírně vařit (táhnout), poté vložíme do vývaru cibuli, mrkev, petržel a celer a vaříme zeleninu doměkka asi hodinu. Pokud jsou maso i zelenina měkké, vše vyjmeme a vývar přecedíme do druhého hrnce. Zeleninu nakrájíme na kostičky a vložíme do vývaru.
Omytá játra umeleme nebo rozmixujeme společně s cibulí a česnekem, přidáme vejce, majoránku, drcený kmín, sůl, pepř a vše promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Pomocí lžičky vytvarujeme malé knedlíčky a zavaříme do polévky asi 5 minut, dokud nevyplavou. Spolu s nimi zavaříme také domácí nudle.

Zdroj: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky, domácí nudle; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-domaci-nudle [On-line 18.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.