reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky – Praha

  • 40 dkg hovězího masa
  • 40 dkg hovězích kostí
  • 2 celé cibule
  • 3 mrkve
  • 1 celer
  • 1 svazeček petržele
  • nové koření
  • pepř
  • sůl

Játrové knedlíčky do polévky:

  • 30 dkg jater
  • 1 vajíčko
  • 5 dkg másla
  • 15 dkg strouhanky
  • 3-4 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka

Do studené vody dáme vařit hovězí maso, kosti, zeleninu do polévky a koření. Na mírném plameni za pomalého varu, při kterém se tvoří malinké bublinky, vaříme asi 120 minut.

Játra rozemletá na kašičku smícháme s ostatními ingrediencemi a vytvoříme z nich hutnou hmotu. Potom ponoříme ruku do strouhanky a takto „obalenou” rukou tvarujeme z játrové hmoty knedlíčky, které nakonec vhodíme do velkého hrnce s vařící vodou a uvaříme.

Až nám játrové knedlíčky vyplavou na hladinu, vyndáme je z hrnce a opláchneme studenou vodou.

Zdroj: TV paprika Chuti monarchie http://tvpaprika.hu/cs/node/3814

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.