- 40 dkg hovězího masa
- 40 dkg hovězích kostí
- 2 celé cibule
- 3 mrkve
- 1 celer
- 1 svazeček petržele
- nové koření
- pepř
- sůl
Játrové knedlíčky do polévky:
- 30 dkg jater
- 1 vajíčko
- 5 dkg másla
- 15 dkg strouhanky
- 3-4 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- majoránka
Do studené vody dáme vařit hovězí maso, kosti, zeleninu do polévky a koření. Na mírném plameni za pomalého varu, při kterém se tvoří malinké bublinky, vaříme asi 120 minut.
Játra rozemletá na kašičku smícháme s ostatními ingrediencemi a vytvoříme z nich hutnou hmotu. Potom ponoříme ruku do strouhanky a takto „obalenou” rukou tvarujeme z játrové hmoty knedlíčky, které nakonec vhodíme do velkého hrnce s vařící vodou a uvaříme.
Až nám játrové knedlíčky vyplavou na hladinu, vyndáme je z hrnce a opláchneme studenou vodou.
Zdroj: TV paprika Chuti monarchie http://tvpaprika.hu/cs/node/3814
Poslední tip, trik či komentář