- hovězí maso na polévku 800 g
- celer 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
- petržele 2 kusy
- mrkve 4 kusy
- cibule 1 kus
- kuličky nového koření 8 kuliček
Noky
- vejce 2 kusy
- máslo 1 lžička
- sůl a pepř
- krupice
Celestinské nudle
- vejce 1 kus
- polohrubá mouka 60 g
- sůl
- špetka prášku do pečiva 1 špetka
- mléko 8 lžic
Maso vložíme do studené vody společně s polovinou očištěné zeleniny a kořením. Zbytek syrové zeleniny nastrouháme do misky. Vaříme asi 2 hodiny. Zeleninu, cibuli i maso vyjmeme z hrnce. Zbytek syrové zeleniny vložíme do vývaru společně s nastrouhanými noky. Nakonec přidáme nakrájené maso a dochutíme.
Suroviny na noky smícháme na hustší těsto.
Z ingrediencí na nudle vymícháme těstíčko jako na palačinky a usmažíme na pánvi placky z obou stran. Po usmažení je srolujeme a nakrájíme na proužky. Podáváme zvlášť v misce.
Zdroj: Hovězí vývar s noky, domácí nudle; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-noky-domaci-nudle [On-line 31.10.2012]
Poslední tip, trik či komentář