- hovězích kosti 0.5 kg
- kořenové zeleniny: mrkev, celer, petržel
- nová koření 2 kuličky
- bobkový list 1 kus
- celý pepř 5 kuliček
- sůl 1 špetka
- domácí nudle 1 hrst
Knedlíčky
- drůbeží/ vepřová játra 500 g
- strouhanka dle potřeby 1 dávka
- sůl 1 špetka
- česnek 1 stroužek
- vejce 1 kus
- petrželka kudrnka 1 kus
- majoránka 1 špetka
Nejdříve si dáme vařit hovězí kosti. Do hotového vývaru dáme kořenovou zeleninu. Vývar dochutíme solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem.
Knedlíčky připravíme z jakýchkoliv jater, která umeleme a zaděláme s vajíčkem, majoránkou, česnekem, solí a strouhankou. Do hotové polévky, kam zavaříme ještě domácí nudle, přidáme jemně nasekanou petržel.
Zdroj: Hovězí vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky Prostřeno TV Prima hhttp://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-nudlemi-0 [On-line 7.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář