reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s rezankami

Ingredience

  • hovězí maso 1 kg
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celre) 1 dávka
  • cibule 1 kus
  • směs polévkového koření 1 lžíce
  • sůl 1 špetka

nudle:

  • hrubá mouka 1 dávka
  • vejce 1 kus
  • sůl 1 špetka

1. Hovězí maso vložíme do studené vody zároveň s celou mrkví, petrželí, celerem a cibulí a necháme vařit na mírném plameni až tři hodiny. Maso vyjmeme, pokrájíme a vrátíme do polévky, zeleninu necháme vcelku, ať si ji každý v talíři pokrájí.

2. Z mouky a vajec si uděláme těsto, které vyválíme přibližně na tří milimetrovou placku. Necháme proschnout a nakrájíme na zhruba pěti centimetrové pruhy. Ty poklademe na sebe a pokrájíme na jemné proužky. Vložíme do osolené vody a necháme provařit zhruba osm minut, podáváme v polévce.

Zdroj: Hovězí vývar s rezankami ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-rezankami [On-line 31.08.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.