Ingredience
- hovězí maso 1 kg
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celre) 1 dávka
- cibule 1 kus
- směs polévkového koření 1 lžíce
- sůl 1 špetka
nudle:
- hrubá mouka 1 dávka
- vejce 1 kus
- sůl 1 špetka
1. Hovězí maso vložíme do studené vody zároveň s celou mrkví, petrželí, celerem a cibulí a necháme vařit na mírném plameni až tři hodiny. Maso vyjmeme, pokrájíme a vrátíme do polévky, zeleninu necháme vcelku, ať si ji každý v talíři pokrájí.
2. Z mouky a vajec si uděláme těsto, které vyválíme přibližně na tří milimetrovou placku. Necháme proschnout a nakrájíme na zhruba pěti centimetrové pruhy. Ty poklademe na sebe a pokrájíme na jemné proužky. Vložíme do osolené vody a necháme provařit zhruba osm minut, podáváme v polévce.
Zdroj: Hovězí vývar s rezankami ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-rezankami [On-line 31.08.2013]
Poslední tip, trik či komentář