reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hraběnčiny borůvkové řezy

Suroviny

  • polohrubá mouka 450 g
  • máslo 200 g
  • prášek do pečiva 6 g
  • cukr moučka 200 g
  • žloutek 4 ks
  • cukr krystal 200 g
  • bílek 4 ks
  • smetana ke šlehání 2 kelímky
  • tvaroh na strouhání 2 ks
  • čerstvé borůvky 2 vaničky

Z mouky, másla, prášku do pečiva, žloutků a cukru si uděláme těsto. Třetinu těsta oddělíme a dáme v mikrotenovém sáčku do mrazničky, zbylé dvě třetiny rozprostřeme na dno dortové formy. Rozmícháme si smetany a tvaroh do krému, osladíme dle chuti a vylijeme na připravené těsto, které nakonec posypeme omytými borůvkami.

Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, do kterého postupně zamícháme moučkový cukr. Sněhem pokryjeme směs s borůvkami a na úplný závěr navrch nastrouháme těsto z mrazáku (nejširší proužky na struhadle).

Koláč dáme péct dozlatova na 150°C, necháme důkladně zchladit a teprve poté krájíme řezy.

Zdroj: Hraběnčiny borůvkové řezy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hrabenciny-boruvkove-rezy  [On-line 20.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.