Suroviny:
- 1 bažant
- sůl, pepř
- 1 velká cibule
- 1 velká mrkev
- sádlo
- 1 str. česneku
- jalovec
- tymián, rozmarýn
- šalvěj
- med
- 2 lžíce olivového oleje
Kaše:
- 300 g hrachu
- 3 cibule
- 1 lžíce hrozinek
- sůl
- 2 lžíce medu
- sádlo
Placky:
- hladká mouka
- mléko
- smetana
- sůl
Dáme vařit hrách, přidáme cibuli na čtvrtky. Když je uvařený doměkka, přidáme med a hrozinky.
Do pekáče dáme cibuli, mrkev, česnek, jalovec, tymián, rozmarýn a šalvěj.
Bažanta prosolíme, propepříme, pokapeme sádlem a dáme na hodinu do trouby na 160-170 °C. Podléváme.
V míse smícháme mouku, sůl, trochu sádla, mléka, smetany, z hustšího těsta děláme placky a opékáme na sádle z obou stran.
Zdroj: HRACHOVÁ KAŠE S MOUČNÝMI PLACKAMI A BAŽANTÍM MASEM; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 07.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář