Suroviny
- hrách 200 g
- zásmažka 1-2 lžíce
- olej
- cibule 1 ks
- kus anglické slaniny
- sůl
- mletý pepř
- majoránka
- česnek
Hrách propláchneme a necháme přes noc namočený, ráno uvaříme doměkka.Cibuli a slaninu pokrájíme na drobné kostičky a společně opečeme na troše oleje dozlatova.
Uvařený hrách rozmixujeme i s vodou, v níž se vařil, znovu přivedeme k varu, přisypeme cibulku se slaninou, opepříme, osolíme, přidáme majoránku, zásmažku a ještě čtvrt hodiny povaříme.
Podáváme s krutony z opečeného rohlíku.
Zdroj: Hrachová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hrachova-polevka-2 [On-line 03.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář