reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrachová polévka

Suroviny

  • hrách 200 g
  • zásmažka 1-2 lžíce
  • olej
  • cibule 1 ks
  • kus anglické slaniny
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka
  • česnek

Hrách propláchneme a necháme přes noc namočený, ráno uvaříme doměkka.Cibuli a slaninu pokrájíme na drobné kostičky a společně opečeme na troše oleje dozlatova.

Uvařený hrách rozmixujeme i s vodou, v níž se vařil, znovu přivedeme k varu, přisypeme cibulku se slaninou, opepříme, osolíme, přidáme majoránku, zásmažku a ještě čtvrt hodiny povaříme.

Podáváme s krutony z opečeného rohlíku.

Zdroj: Hrachová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hrachova-polevka-2  [On-line 03.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.