Suroviny
- pepř
- kuřecí vývar 1,2 l
- hrášek 500 g
- pórek 1 ks
- střední cibule 1 ks
- pečivo na krutony
- máslo 100 g
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 200 ml
- zakysaná smetana 2 lžíce
- sůl
Nakrájíme si najemno bílou část pórku a cibuli a necháme vše orestovat v hrnci na rozpuštěném másle.Do změklé zeleniny vsypeme hrášek a zalejeme ho vývarem tak, aby byl sotva potopený.Osolíme, opepříme a necháme vařit pouze minutu, aby hrášek zůstal pěkně zelený a nezšedl. Mixujeme a přilejeme oba druhy smetany. Polévku přepasírujeme přes jemný cedník, mírně přihřejeme a dochutíme.Můžeme podávat s krutony.
Zdroj: Hrášková krémová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskova-kremova-polevka [On-line 25.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář