reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrášková krémová polévka

Suroviny

  • pepř
  • kuřecí vývar 1,2 l
  • hrášek 500 g
  • pórek 1 ks
  • střední cibule 1 ks
  • pečivo na krutony
  • máslo 100 g
  • smetana ke šlehání (33 % tuku) 200 ml
  • zakysaná smetana 2 lžíce
  • sůl

Nakrájíme si najemno bílou část pórku a cibuli a necháme vše orestovat v hrnci na rozpuštěném másle.Do změklé zeleniny vsypeme hrášek a zalejeme ho vývarem tak, aby byl sotva potopený.Osolíme, opepříme a necháme vařit pouze minutu, aby hrášek zůstal pěkně zelený a nezšedl. Mixujeme a přilejeme oba druhy smetany. Polévku přepasírujeme přes jemný cedník, mírně přihřejeme a dochutíme.Můžeme podávat s krutony.

Zdroj: Hrášková krémová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskova-kremova-polevka  [On-line 25.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.