Suroviny:
- kulatozrná rýže
- mražený hrášek
- 1 dcl suchého bílého vína
- vývar
- 1 šalotka
- máslo
- parmezán
- olivový olej
- rozmarýn
- pepř
- sůl
V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Pak přisypte rýži a promíchejte. Po chvíli přilijte víno a nechte odpařit. Opepřete a osolte a přidejte rozmarýn. Zalijte vývarem tak, aby byla rýže ponořená. Vývar nechte opět odpařit a postupně dolívejte, dokud rýže nebude měkká. Pak přisypte hrášek, máslo, pánev odstavte a promíchejte. Na závěr přisypte parmezán a nechte rozpustit. Nandejte na talíř, přidejte kapku olivového oleje a ozdobte ještě pár hoblinami parmezánu.
Zdroj: HRÁŠKOVÉ RISOTTO; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-zimni-menu-z-11-dilu [On-line 07.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář