Suroviny
- mražený hrášek 500 g
- kuřecí vývar 1,2 l
- bílá část z pórku
- střední cibule 1 ks
- máslo 100 g
- smetana 200 ml
- zakysaná smetana 2 lžíce
- sůl
- pepř
- cukr 1 lžička
Pórek a cibuli nakrájíme a na rozpuštěném másle za občasného míchání podusíme do změknutí, poté zvýšíme teplotu a přisypeme hrášek. Jen několik vteřin promícháme a zalijeme vývarem, aby byl hrášek sotva potopený. Co nejrychleji přivedeme k varu a vaříme minutu. Poté rozmixujeme, přidáme smetany, dochutíme a ještě nakonec přecedíme pro větší jemnost přes sítko.
Zdroj: Hráškový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-11 [On-line 29.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář