reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hráškový krém

Suroviny

  • mražený hrášek 500 g
  • kuřecí vývar 1,2 l
  • bílá část z pórku
  • střední cibule 1 ks
  • máslo 100 g
  • smetana 200 ml
  • zakysaná smetana 2 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • cukr 1 lžička

Pórek a cibuli nakrájíme a na rozpuštěném másle za občasného míchání podusíme do změknutí, poté zvýšíme teplotu a přisypeme hrášek. Jen několik vteřin promícháme a zalijeme vývarem, aby byl hrášek sotva potopený. Co nejrychleji přivedeme k varu a vaříme minutu. Poté rozmixujeme, přidáme smetany, dochutíme a ještě nakonec přecedíme pro větší jemnost přes sítko.

Zdroj: Hráškový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-11  [On-line 29.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.