Ingredience
- mražený hrášek 800 g
- zeleninový vývar 1 l
- cibule 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
- smetana 200 ml
- pancetta 7 plátků
- krutony 1 dávka
- máslo 2 lžíce
Do hrnce dáme roztopit máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme zpěnit a přilijeme půl litru vývaru. Po provaření přidáme hrášek a necháme vařit pět minut. Pár hrášků si odebereme na ozdobení polévky, zbylý hrášek rozmixujeme, přecedíme, přidáme zbytek vývaru, zjemníme smetanou a dochutíme. Na pánvičce si opečeme najemno nakrájenou pancettu. Polévku podáváme ozdobenou celým hráškem, opečenou pancettou, hotovými krutony a jen lehce na povrch přelitou smetanou.
Zdroj: Hráškový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-3 [On-line 31.08.2013]
Poslední tip, trik či komentář