reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka s restovanou zeleninou

Ingredience

  • vepřová panenka 1 kg
  • žlutá paprika 1 kus
  • mrkev 2 kusy
  • cuketa 1 kus
  • cherry rajčata 250 g
  • jarní cibulka 1 svazek
  • slanina 100 g
  • brambory 1 kg
  • pomazánkové máslo 1 kus
  • grilovací koření 1 špetka
  • provensálské koření 1 špetka
  • koření na bylinkové máslo 1 špetka
  • máslo 1 oříšek
  • sůl a pepř 1 špetka
  • olivový olej 1 dávka

1. Vepřovou panenku očistíme, naporcujeme, okořeníme a necháme v lednici uležet.

2. Na pánvičce si opečeme slaninu. Brambory necháme skoro rozvařit. Uvařené brambory rozmačkáme s máslem, přimícháme opečenou slaninu a najemno nakrájenou jarní cibulku.

3. Bylinkové máslo připravíme z pomazánkového másla a koření na bylinkové máslo. Máslo můžeme vytvarovat do libovolných tvarů a dát do lednice ztuhnout.

4. Zeleninu (mrkev, cuketa, paprika) si nakrájíme na proužky a ochutíme provensálským kořením, solí a pepřem. Nakrájenou a dochucenou zeleninu orestujeme zprudka na pánvi a pak na závěr přidáme nakrájenou jarní cibulku a celá cherry rajčátka, která už jen zlehka zahřejeme, aby nepopraskala.

5. Panenku zprudka orestujeme na pánvi, aby se zatáhla, a vložíme ji do trouby zahřáté na 200 stupňů, kde ji necháme dotáhnout, aby zůstala uprostřed růžová a šťavnatá. Podáváme se zeleninou a porcí hezky naservírovaných šťouchaných brambor.

Zdroj: Vepřová panenka s restovanou zeleninou ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-s-restovanou-zeleninou [On-line 31.08.2013]

loading...

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.