Suroviny
- hrášek 1 kg
- máslo 200 g
- anglická slanina 500 g
- kuřecí vývar 1,5 l
- cibule 2 ks
- pepř
- smetana 600 ml
- sůl
- česnek
- máta
- citron
- toastový chléb
Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na ½ másla, zalejeme vývarem, ochutíme a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru vsypeme hrášek, přidáme citronovou šťávu, česnek, lístky máty. Zatímco se hrášek vaří, opečeme krutony a slaninu na druhé polovině másla.
Povařenou polívku rozmixujeme do hladka. Přidáme smetanu, dochutíme.
Zdroj: Hráškový krém s krutónky a slaninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-s-krutonky-slaninou [On-line 11.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář