Suroviny
- vepřová krkovička 5 plátků
- sádlo
- olej
- žampiony 4 ks
- cibule 1 ks
- šunka 100 g
- rohlík 4 ks
- mléko 200 ml
- vejce 2 ks
- tvrdý sýr 150 g
- petrželka
- sůl
- pepř
Maso si naklepeme, osolíme, opepříme a dáme ho do sádlem vymazaného pekáče. Krkovičku poklademe žampiónovou směsí, podlijeme menším množstvím vody, zakryjeme alobalem a pečeme asi čtyřicet minut. Pak sundáme alobal a navrch nastrouháme sýr a necháme chvilku zapéct do růžova.
Žampiónová směs: Rohlíky nakrájíme na kostičky, nalijeme na ně mléko, přidáme vajíčka. Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli, žampióny a na nudličky nakrájenou šunku a podusíme. Hotovou houbovou směs se šunkou přidáme k nakrájeným rohlíkům, osolíme a přidáme nasekanou petrželku.
Maso podáváme s vařeným bramborem a zeleninovou oblohou.
Zdroj: Hrbaté maso; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hrbate-maso [On-line 23.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář