reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrbaté maso

Suroviny

  • vepřová krkovička 5 plátků
  • sádlo
  • olej
  • žampiony 4 ks
  • cibule 1 ks
  • šunka 100 g
  • rohlík 4 ks
  • mléko 200 ml
  • vejce 2 ks
  • tvrdý sýr 150 g
  • petrželka
  • sůl
  • pepř

Maso si naklepeme, osolíme, opepříme a dáme ho do sádlem vymazaného pekáče. Krkovičku poklademe žampiónovou směsí, podlijeme menším množstvím vody, zakryjeme alobalem a pečeme asi čtyřicet minut. Pak sundáme alobal a navrch nastrouháme sýr a necháme chvilku zapéct do růžova.

Žampiónová směs: Rohlíky nakrájíme na kostičky, nalijeme na ně mléko, přidáme vajíčka. Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli, žampióny a na nudličky nakrájenou šunku a podusíme. Hotovou houbovou směs se šunkou přidáme k nakrájeným rohlíkům, osolíme a přidáme nasekanou petrželku.

Maso podáváme s vařeným bramborem a zeleninovou oblohou.

Zdroj: Hrbaté maso; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hrbate-maso  [On-line 23.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.