reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hruškovo-jablečný koláč

Ingredience

  • hrušky 500 g
  • jablka 500 g
  • vejce 1 kus
  • hladká mouka 300 g
  • máslo 150 g
  • vanilkový lusk 1 kus
  • citron 1 kus
  • cukr 200 g
  • med 2 lžíce
  • smetana ke šlehání 2 kusy
  • mochyně na ozdobu 1 kus
  • sůl 1 špetka

Z másla, mouky, žloutku, cukru a soli vypracujeme těsto. Přidáme deci vody, nastrouhanou citronovou kůru a zrníčka vanilkového lusku. Vytvarujeme kouli, kterou necháme asi 20 minut odpočinout v lednici. Mezitím rozpustíme cukr na pánvi na karamel, přisypeme pokrájené kousky hrušek a jablek. Přiklopíme a necháme pár minut dusit. Přidáme citronovou šťávu a med. Formu si vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vyložíme těstem a vidličkou propícháme. Karamelovou směs nalijeme do formy a okraje těsta potřeme bílkem. Pečeme na 180°C cca 30 minut, poté na 200°C další čtvrthodinu. Podáváme s našlehanou smetanou, přelité výpekem z ovoce.

Zdroj: Hruškovo-jablečný koláč; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hruskovo-jablecny-kolac [On-line 20.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.