Ingredience
- 3 hrušky
- 25 g cukru krupice
- 25 g tmavé čokolády
- 1 bio citron
- Špetka mleté skořice
- 50 g perníku na strouhání
- 50 g toastového chleba
- 50 g másla
- 25 g třtinového cukru
- Zakysaná smetana 30%
Nakrájený perník a toastový chléb si dáme do misky. Přidáme dvě třetiny nastrouhané čokolády, máslo a třtinový cukr. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky a dáme do druhé mísy. Přidáme k nim cukr, citronovou šťávu, kůru a třetinu čokolády. Každou mísu promícháme.
Připravíme si pečící misky, vymažeme je máslem, naplníme do tří čtvrtin hruškami a jednou čtvrtinou drobenkou. Pečeme 20 až 25 minut při 180 až 190 stupních. Hotové crumble posypeme moučkovým cukrem, dozdobíme smetanou a mátou.
Zdroj: Hruškový crumble; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1921-hruskovy-crumble/ [On-line 05.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář