Suroviny
- hruška 3 ks
- vanilkový cukr
- cukr
- mouka
- máslo
- cukr krystal
- máslo
- voda
- skořice
Hrušky oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme povařit ve vodě se skořicí a cukrem. Mezitím si připravíme těsto na drobenku. Vezmeme čtvrtku másla, přidáme cukr, vanilkový cukr a mouku a uhněteme drobenku. Když jsou hrušky povařené, nasypeme je na dno pekáče i s částí vody, ve které se hrušky vařily, a posypeme drobenkou. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme zhruba 25 minut. Můžeme podávat se zmrzlinou.
Zdroj: Hruškový koláč; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hruskovy-kolac [On-line 11.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář