Ingredience
- plát listového těsta 2 kusy
- hrušky (oloupané a zbavené jadřinců) 8 kusů
- šťáva z 1 citronu 1 dávka
- krupicový cukr dle potřeby 1 dávka
- tlučený hřebíček 1 špetka
- vanilkový pudinkový prášek 2 lžíce
- marcipán nakrájený na kostičky 50 g
- loupané mandle – nasekané nahrubo 50 g
- vejce na potření 1 kus
- moučkový cukr na poprášení 1 dávka
- šlehačka k podávání 1 dávka
Troubu předehřejeme na 200 °C. Hrušky nakrájejte na plátky, pokapejte je citronovou šťávou, aby nezhnědly a nebyly tak mdlé. Smíchejte je s cukrem, špetkou hřebíčku, pudinkovým práškem, marcipánem a mandlemi. Směs rozdělte na rozválené pláty těsta. Jeho okraje potřete vejcem a zaviňte spojem dolů. Položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a povrch těsta lehce propíchejte, aby mohla unikat pára. Před podáváním dezert poprašte moučkovým cukrem a ozdobte šlehačkou.
Zdroj: Hruškový závin s marcipánem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hruskovy-zavin-s-marcipanem [On-line 05.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář