reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Steak z vepřové panenky

Ingredience

  • steak z vepřové panenky (po 200 g) 5 kusů
  • slanina 10 plátků
  • rostlinný olej 1 lžíce
  • brambory (varný typ c) 1 kg
  • mléko 125 ml
  • máslo 100 g
  • smetana ke šlehání 125 ml
  • parmazán 100 g
  • velké žampiony portobello 5 kusů
  • máslo 2 lžíce
  • sůl a pepř 1 špetka
  • šalvěj 1 svazek

1. Brambory oloupejte, nakrájejte na stejné kusy a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a nechte chvíli odejít páru. Mezitím ohřejte mléko se smetanou. Brambory rozšťouchejte, přilijte postupně horké mléko se smetanou, vyšlehejte ručním šlehačem dohladka a nakonec oparně vmíchejte najemno nastrouhaný parmezán.

2. Steaky z panenky obalte po obvodu slaninou a stáhněte potravinářským provázkem. Na rozpálené pánvi je opečte 3–4 minuty z každé strany, pak je dejte stranou na talíř a zakryjte alobalem, aby se v mase rozležela šťáva.

3. Hlavičky velkých žampionů osolte, opepřete a orestujte na másle 4–5minut z každé strany a podávejte s kaší a steakem.

Zdroj: Steak z vepřové panenky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/steak-z-veprove-panenky [On-line 05.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.