reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hruškový závin s marcipánem

Ingredience

  • plát listového těsta 2 kusy
  • hrušky (oloupané a zbavené jadřinců) 8 kusů
  • šťáva z 1 citronu 1 dávka
  • krupicový cukr dle potřeby 1 dávka
  • tlučený hřebíček 1 špetka
  • vanilkový pudinkový prášek 2 lžíce
  • marcipán nakrájený na kostičky 50 g
  • loupané mandle – nasekané nahrubo 50 g
  • vejce na potření 1 kus
  • moučkový cukr na poprášení 1 dávka
  • šlehačka k podávání 1 dávka

Troubu předehřejeme na 200 °C. Hrušky nakrájejte na plátky, pokapejte je citronovou šťávou, aby nezhnědly a nebyly tak mdlé. Smíchejte je s cukrem, špetkou hřebíčku, pudinkovým práškem, marcipánem a mandlemi. Směs rozdělte na rozválené pláty těsta. Jeho okraje potřete vejcem a zaviňte spojem dolů. Položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a povrch těsta lehce propíchejte, aby mohla unikat pára. Před podáváním dezert poprašte moučkovým cukrem a ozdobte šlehačkou.

Zdroj: Hruškový závin s marcipánem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hruskovy-zavin-s-marcipanem [On-line 05.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.