Ingredience
- 2 hrušky
- 25 g másla
- 100 g hnědého cukru
- 200 ml smetany
- ½ limety
- Zmrzlina
- Pekanové ořechy
Hrušky rozkrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřince. V pánvi si rozehřejeme máslo a cukr, v rendlíku rozehřejeme smetanu, kterou zalijeme rozpuštěný cukr. Přidáme šťávu z limety a promícháme. Následně vložíme hrušky. Vaříme, dokud nezměknou.
Servírujeme se zmrzlinou a pekanovými ořechy nebo s krémem zabaglione.
Zdroj: Hrušky v karamelu; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2359-hrusky-v-karamelu/ [On-line 05.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář