- 1 kg vepřové krkovičky
- sůl
- pepř
- plnotučná hořčice na potření masa
- strouhanka
- 2 vejce
- 2 lžíce sádla
- 100 g slaniny
- 4 lžíce kečupu
- 1 sterilovaná zelenina
- 2 naběračky vývaru
- 1,5 kg brambor
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí, obalíme ve strouhance, následně ve vajíčku a dáme smažit na rozpálený tuk. Opečeme dočervena.
Plátky přendáme na pekáč, přidáme nakrájenou slaninu, pokapeme kečupem, doplníme sterilovanou zeleninu, podlijeme vývarem a dáme asi na hodinu zapéct do trouby. Brambory vaříme v páře doměkka.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hrusovanske-rizky [On-line 24.2.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář