- 1 husa
cca 15 cm kořene zázvoru
3 paličky česneku
hnědý cukr
sůl
2-3 l drůbežího vývaru
jíška
pepř
Očištěnou husu propícháme tenkým nožem, potřeme zevnitř i zvenčí směsí nastrouhaného zázvoru, prolisovaného česneku a trochy soli a cukru, a vložíme i s drůbky do pekáče. Podlijeme vývarem, přiklopíme a zvolna pečeme pod pokličkou na 130 až 140 stupňů asi 2 až 3 hodiny, dokud husa nezměkne. Poté ji vyjmeme, necháme trochu zchladnout, naporcujeme, dáme na plech a zapečeme na grilu dozlatova. Vypečenou šťávu varem zredukujeme asi na třetinu, zlehka zahustíme jíškou, případně dosolíme či dopepříme a můžeme podávat.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/323-husa-na-cesneku-a-zazvoru/
Poslední tip, trik či komentář