- 1 husa
120 g krup
180 g sušeného hrachu
1 velká cibule
10 stroužků česneku
celý kmín
majoránka
sůl
pepř
Husu naporcujeme, ze všech stran důkladně osolíme, posypeme celým kmínem a dáme zakrytou péct do trouby na 160 stupňů. Až maso zcela změkne, husu vyjmeme, slijeme přebytečný tuk a výpek smícháme s uvařenými kroupami a hrachem. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Na závěr už stačí jen vmíchat cibuli, kterou jsme spolu s prolisovaným česnekem orestovali na troše vypečeného husího sádla a šoulet je připravený k zapečení. Navrstvíme ho tedy do pekáče, na něj položíme porce husy a na 180 stupňů zapečeme do zlatova.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/459-husa-v-souletu/
Poslední tip, trik či komentář