reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Husa v šouletu

  • 1 husa
    120 g krup
    180 g sušeného hrachu
    1 velká cibule
    10 stroužků česneku
    celý kmín
    majoránka
    sůl
    pepř

Husu naporcujeme, ze všech stran důkladně osolíme, posypeme celým kmínem a dáme zakrytou péct do trouby na 160 stupňů. Až maso zcela změkne, husu vyjmeme, slijeme přebytečný tuk a výpek smícháme s uvařenými kroupami a hrachem. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Na závěr už stačí jen vmíchat cibuli, kterou jsme spolu s prolisovaným česnekem orestovali na troše vypečeného husího sádla a šoulet je připravený k zapečení. Navrstvíme ho tedy do pekáče, na něj položíme porce husy a na 180 stupňů zapečeme do zlatova.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/459-husa-v-souletu/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.