reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablka v županu

  • 6 jablek
    750 g listového těsta
    strouhanka
    vejce na pomašlování
    cukr moučka

na náplň:

  • brusinkový kompot
    sušené brusinky
    vlašské ořechy
    mandle
    rozinky
    skořicový cukr
    strouhanka

Celá oloupaná jablka zbavíme jadřinců a seřízneme tak, aby stála rovně. Vyválené těsto rozdělíme na dostatečně velké čtverce, do jejich středu nasypeme trochu strouhanky, na kterou postavíme jablka a naplníme je směsí z naložených a sušených brusinek, mletých ořechů, plátků mandlí, rozinek, skořicového cukru a trochy strouhanky. Podle chuti můžeme přidat i kapku rumu či koňaku. Strouhankou jablka ještě zlehka posypeme a zabalíme do těsta tak, aby rohy čtverců byly nahoře důkladně spojeny. K tomu nám pomůže i vejce, kterým na závěr těsto pomašlujeme. Ze zbytků těsta ještě můžeme udělat ozdoby ve tvaru lístku a takto připravená jablka dáme do trouby na 200 stupňů a upečeme dozlatova. Jablka v županu podáváme ještě teplá, posypaná moučkovým cukrem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/460-jablka-v-zupanu/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.