- játra, žaludek
- srdce, křídla
- maso z prsou
- biskup
- cibule, mrkev
- petržel, česnek
- nové koření
- celý pepř
- kmín
- sůl
Do hrnce se studenou vodou dáme husí drůbky, křídla, biskupa, kůži z krku a kousek masa z prsou. Přidáme cibuli, mrkev, petržel a česnek. Ochutíme novým kořením, pepřem, kmínem a solí. Necháme pozvolna vařit 2 až 3 hodiny.
Mezitím si připravíme magronky, játrové knedlíčky a máslovou jíšku. Z vývaru vyndáme maso a zeleninu, přidáme magronky s knedlíčky a zahustíme jíškou. Necháme asi 10 minut povařit a podáváme.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/husi-kaldoun-pani-kateriny.html
Poslední tip, trik či komentář