reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Husí prsa s makovou krustou, dýňovým pyré a bramborovým knedlíkem

4 porce

  • 4 husí prsa
  • 4 větvičky rozmarýnu
  • 4 lžíce lesního medu
  • 50 ml červeného vína
  • drcené perníkové koření
  • (hřebíček, skořice, nové koření, badyán, fenykl)
  • sůl
  • 100 g nemletého máku
  • 50 g husího sádla

Kůži husích prsou nakrojíme na čtverečky, posypeme drceným perníkovým kořením, poklademe větvičkou rozmarýnu. Položíme na čtverec pečícího papíru a zakápneme lžičkou medu a lžičkou vína.
Zabalíme úhledné balíčky a vložíme do trouby na 100°C asi na 15 minut.
Poté vyjmeme, rozbalíme, stranu kůže obalíme v máku a opečeme na sádle jen ze strany kůže.

dýňové pyré

  • 1 dýně Hokaido
  • 3 brambory
  • 2 hvězdičky badyánu
  • sůl
  • 50 g másla

Omytou dýni (druh Hokaido se nemusí loupat, ostatní druhy ano) nakrájíme na větší kusy, vložíme s bramborami do vody a vaříme společně s badyánem a solí doměkka. Poté scedíme, vyjmeme badyán a rozmixujeme společně s máslem. Případně ještě dosolíme.

bramborové knedlíky

  • 1 kg brambor
  • 2 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • asi 400 g hrubé mouky
  • 3 lžíce dětské krupičky
  • sůl
  • 30 g husího sádla
  • hrst plocholisté petrželky

Brambory, den předem vařené ve slupce, oloupeme, nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle, v míse je osolíme a smícháme s vejci rozšlehanými ve lžíci mléka.

Brambory přendáme na vál posypaný moukou a postupně do nich zaděláváme mouku s krupicí, až se těsto nelepí.

Z těsta vytvarujeme šišky a vaříme je v osolené vodě asi 20 minut. Poté zchladíme. Studené nakrájíme na plátky asi 1cm silné a opečeme na sádle. Na konec prohodíme s petrželkou.

šťáva

  • výpek z husy
  • 1 cibule
  • 1 kostra z husy
  • 1 lžíce hladké mouky
  • voda
  • 200 ml červeného vína
  • sůl

Kostru z husy rozebereme na malé kousky. Na výpeku z husy opečeme cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme vodou a vložíme kousky kostí. Dobře provaříme alespoň 1 hodinu, scedíme, zalijeme vínem a chvilku povaříme, dochutíme solí.

Zdroj: Husí prsa s makovou krustou, dýňovým pyré a bramborovým knedlíkem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1326-husi-prsa-s-makovou-krustou-dynovym-pyre-a-bramborovym-knedlikem/ [On-line 29.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.