reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Huspenina

  • 1 vepřové koleno
  • 2 vepřové nožičky
  • vepřové kůže
  • vývar č. II − z nožiček a kůží (zbavený tuku)
  • 1 mrkev
  • 1 kořenová petržel
  • 3 stroužky česneku
  • majoránka
  • mletý pepř
  • mleté nové koření
  • sůl
  • ocet

Na podávání

  • cibule
  • ocet
  • chléb

Libové maso z kolen nakrájíme na malé kostičky asi 1×1 cm. Mrkev s petrželí uvaříme na doměkka na skus (nesmíme rozvařit), nakrájíme na malé kostičky a smícháme s nakrájeným masem a vložíme do formy.

Vývar z nožiček (předem jsme sebrali svrchu vrstvu sádla – viz vývar č. II) zahřejeme a ochutíme majoránkou, rozetřeným česnekem, mletým pepřem, mletým novým kořením a solí, krátce provaříme a nalijeme do formy s masem a zeleninou.

Necháme ztuhnout, poté krájíme na plátky, zakápneme octem, zasypeme nadrobno nakrájenou cibulkou a podáváme s chlebem.

Zdroj: Huspenina; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1200 [On-line 11.02.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.