- 1 vepřové koleno
- 2 vepřové nožičky
- vepřové kůže
- vývar č. II − z nožiček a kůží (zbavený tuku)
- 1 mrkev
- 1 kořenová petržel
- 3 stroužky česneku
- majoránka
- mletý pepř
- mleté nové koření
- sůl
- ocet
Na podávání
- cibule
- ocet
- chléb
Libové maso z kolen nakrájíme na malé kostičky asi 1×1 cm. Mrkev s petrželí uvaříme na doměkka na skus (nesmíme rozvařit), nakrájíme na malé kostičky a smícháme s nakrájeným masem a vložíme do formy.
Vývar z nožiček (předem jsme sebrali svrchu vrstvu sádla – viz vývar č. II) zahřejeme a ochutíme majoránkou, rozetřeným česnekem, mletým pepřem, mletým novým kořením a solí, krátce provaříme a nalijeme do formy s masem a zeleninou.
Necháme ztuhnout, poté krájíme na plátky, zakápneme octem, zasypeme nadrobno nakrájenou cibulkou a podáváme s chlebem.
Zdroj: Huspenina; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1200 [On-line 11.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář