Potřebujeme:
- 100 g cizrny,
- 500 g lilku,
- 200 g sterilovaných rajčat,
- 500 g čerstvého špenátu,
- řepkový olej,
- indický kmín,
- čerstvý zázvor,
- mletý koriandr,
- kurkumu,
- chilli papričku,
- vodu,
- ovesnou smetanu,
- sůl
Předem namočenou cizrnu vaříme, dokud nezměkne. Potom ji slijeme a necháme stranou okapat. Lilek nakrájíme na silnější pláty, osolíme a necháme vypotit, poté nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej. Opečeme na něm kmín, nakrájené chilli papričky, strouhaný zázvor, mletý koriandr a kurkumu. Rychle necháme zasmažit a přidáme kostky lilku. Nyní vhodíme rajčata. Mícháme. Přilijeme trochu vody a osolíme. Snížíme teplotu na minimum a pomalu vaříme pod pokličkou. Asi po deseti minutách přidáme cizrnu a pokrájený a očištěný špenát. Za občasného míchání vaříme, dokud se přebytečná tekutina nevyvaří. Nakonec zakápneme ovesnou smetanou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/indicka-cizrna-28-3-2011.html
Poslední tip, trik či komentář