reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Indická cizrna

Potřebujeme:

  • 100 g cizrny,
  • 500 g lilku,
  • 200 g sterilovaných rajčat,
  • 500 g čerstvého špenátu,
  • řepkový olej,
  • indický kmín,
  • čerstvý zázvor,
  • mletý koriandr,
  • kurkumu,
  • chilli papričku,
  • vodu,
  • ovesnou smetanu,
  • sůl

Předem namočenou cizrnu vaříme, dokud nezměkne. Potom ji slijeme a necháme stranou okapat. Lilek nakrájíme na silnější pláty, osolíme a necháme vypotit, poté nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej. Opečeme na něm kmín, nakrájené chilli papričky, strouhaný zázvor, mletý koriandr a kurkumu. Rychle necháme zasmažit a přidáme kostky lilku. Nyní vhodíme rajčata. Mícháme. Přilijeme trochu vody a osolíme. Snížíme teplotu na minimum a pomalu vaříme pod pokličkou. Asi po deseti minutách přidáme cizrnu a pokrájený a očištěný špenát. Za občasného míchání vaříme, dokud se přebytečná tekutina nevyvaří. Nakonec zakápneme ovesnou smetanou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/indicka-cizrna-28-3-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.