reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Indická polévka v barvě zapadajícího slunce

  • 125 g červené čočky
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • 350 g očištěné a na kolečka pokrájené mrkve
  • 2 oloupané a pokrájené cibule
  • 250 g čerstvých nebo loupaných konzervovaných rajčat
  • 2 oloupané a nadrobno pokrájené stroužky česneku
  • 2 lžíce rostlinného ghí (přepuštěné máslo) nebo oleje
  • lžička římského kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • ½ lžičky mleté kurkumy
  • ½ lžičky chilli
  • 1 lžíce citronové šťáv
  • 3 dl mléka
  • jogurt, koriandr nebo petrželka na ozdobu

Nasypeme čočku do cedníku a propláchneme ji studenou vodou. Necháme okapat. Do hrnce nalijeme olej nebo ghí a osmahneme cibuli. Přidáme česnek, mrkev a propláchnutou čočku a orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme rajčata. Zmírníme plamen a vaříme pod pokličkou 30 min. Mezitím si na suché pánvi připravíme koření. Celý římský kmín a koriandr pražíme, dokud nezačne vonět. Pak s kurkumou a chilli dáme do hmoždíře a roztlučeme. Do polévky přidáme citronovou šťávu, sůl, koření a mléko. Rozmixujeme tyčovým mixerem, dle potřeby přidáme ještě trochu vývaru a povaříme. Hotovou polévku ozdobíme petrželkou nebo koriandrem a bílým jogurtem.

Zdroj: TV Prima Prostřeno http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/indicka-polevka-v-barve-zapadajiciho-slunce

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.