Rolovaný mečoun
(4 porce)
- 1 kg mečouna
3 ančovičky
2 lžíce rozinek
2 lžíce piniových oříšků
250 g strouhanky
80 g parmazánu
1 cibulka
2 stroužky česneku
1 dl bílého vína
petrželka
bobkový list
olej extra virgin
sůl
Rybu nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Vhodíme je do rozpáleného oleje na pánvi. Do základu přidáme ančovičky, poté piniové oříšky, rozinky, strouhanku a nakonec sýr. Do zlatavé směsi nakonec přisypeme bylinky a vše osolíme.
Naklepeme plátky ryby, pokryjeme směsí, zakapeme olivovým olejem a zavineme. Závitky propíchneme špejlí, aby se nerozbalily a restujeme na oleji, do něhož přidáme bobkový list. Hotové servírujeme.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Involtini-di-pesce-spada/
Poslední tip, trik či komentář