Ingredience
- keříková rajčata 1 kg
- čerstvá bazalka 1 hrst
- česnek 2 stroužky
- malé bagetky 5 kusů
- olivový olej 1 dávka
- strouhaný parmezán 50 g
- sůl a pepř 1 dávka
Nejdříve rajčata oloupeme. Slupku nařízneme do kříže a v misce je přelijeme převařenou vodou. Oloupená rajčata rozpůlíme, lžící vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Směs zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou čerstvou bazalkou. Poté přidáme trochu drceného česneku a dáme vychladit. Před podáváním rozpečeme rozkrojené bagetky, potřeme je stroužkem česneku, poklademe rajčatovou směsí a zasypeme nastrouhaným parmezánem. Můžeme ozdobit lístky čerstvé bazalky.
Zdroj: Italská Bruschetta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/italska-bruschetta [On-line 16.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář