Ingredience
- bageta 3 kusy
- olivový olej 1 dávka
- česnek 5 stroužků
- rajčata 5 kusů
- parmská šunka 10 plátků
- bazalka 1 hrst
- parmazán 100 g
- sůl a pepř 1 špetka
1. Bagetu nakrájíme na plátky a lehce potřeme olivovým olejem. Dáme do rozehřáté trouby na 5–8 minut na rozpečení, aby bageta zezlátla.
2. Omytá a očištěná rajčata nakrájíme na malé kostičky a v míse smícháme s čerstvou nasekanou bazalkou, olivovým olejem, solí a pepřem. Můžeme přidat i najemno pokrájený nebo nastrouhaný česnek. Zeleninu si na rozehřáté pánvičce zlehka orestujeme.
3. Bagetu podáváme ještě teplou a rozprostřeme na ni orestovaná rajčata, obložená parmskou šunkou a posypaná strouhaným parmazánem
Zdroj: Italská bruschetta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/italska-bruschetta-0 [On-line 26.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář