Suroviny
- brambory 600 g
- hovězí bujón 1 ks
- česnek 1 palička
- vejce 2 ks
- strouhaná parmezán
- majoránka
- polévkové koření
- ledový salát
Oloupané a na kostky nakrájené brambory uvaříme v menším množství osolené vody. Česnek utřeme se solí. Uvařené brambory necháme ve vodě, přidáme česnek, dochutíme pepřem, přidáme kostku masoxu, majoránku a polévkové koření.
Chléb rozkrojíme, vydlabeme, vyložíme plátky sýra a pečeme zlehka v troubě dokřupava. Do hotové polévky vmícháme rozšlehaná vejce, chvíli povaříme a můžeme podávat. Polévku servírujeme v chlebu posypané parmazánem a podáváme s opečenými krutony z chleba.
Zdroj: Italská česneková polévka v chlebu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/italska-cesnekova-polevka-v-chlebu [On-line 27.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář