Ingredience
- mrkev 1 kus
- řapíkatý celer 1 kus
- cibule 1 kus
- suché bílé fazole 200 g
- brambory 2 kusy
- zelenina podle vaší chuti (cuketa, rajčata, brokolice, kapusta atd.) 1 dávka
- extra panenský olivový olej 100 ml
- parmazán na posypání 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Fazole namočíme přes noc do vody. Poté je vaříme v té samé vodě asi dvacet minut. Pokračujeme tím, že nejprve si v hrnci na oleji orestujeme nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Přidáme brambory nakrájené na větší kousky a po chvíli i další zeleninu podle libosti (jarní cibulku, brokolici, kapustu, cuketu).Rajčata spaříme a oloupeme, odstraníme zrnka a měkkou část, zbylé části dáme do polévky. Nakonec přidáme fazole a vše zalijeme vlažnou vodou. Vaříme asi 15-20 minut, poté odebereme čtvrtinu zeleniny a propasírujeme ji. Smícháme, osolíme a servírujeme se strouhaným parmazánem a kapkou olivového oleje.
Zdroj: Italská jarní minestrone; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/italska-jarni-minestrone [On-line 21.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář