reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Italská jarní minestrone

Ingredience

  • mrkev 1 kus
  • řapíkatý celer 1 kus
  • cibule 1 kus
  • suché bílé fazole 200 g
  • brambory 2 kusy
  • zelenina podle vaší chuti (cuketa, rajčata, brokolice, kapusta atd.) 1 dávka
  • extra panenský olivový olej 100 ml
  • parmazán na posypání 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

Fazole namočíme přes noc do vody. Poté je vaříme v té samé vodě asi dvacet minut. Pokračujeme tím, že nejprve si v hrnci na oleji orestujeme nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Přidáme brambory nakrájené na větší kousky a po chvíli i další zeleninu podle libosti (jarní cibulku, brokolici, kapustu, cuketu).Rajčata spaříme a oloupeme, odstraníme zrnka a měkkou část, zbylé části dáme do polévky. Nakonec přidáme fazole a vše zalijeme vlažnou vodou. Vaříme asi 15-20 minut, poté odebereme čtvrtinu zeleniny a propasírujeme ji. Smícháme, osolíme a servírujeme se strouhaným parmazánem a kapkou olivového oleje.

Zdroj: Italská jarní minestrone; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/italska-jarni-minestrone [On-line 21.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.