Ingredience
- tagliatelle 250 g
- rajčatové pyré 500 ml
- olivový olej 2 lžíce
- cibule 1 kus
- jarní cibulka s natí 1 kus
- česnek 3 stroužky
- oregano 1 lžíce
- půl lžíce tymiánu 1 dávka
- balzamikový ocet 1 lžíce
- třtinový cukr 2 lžíce
- máslo 20 g
- smetana 100 ml
- hladká mouka na zahuštění 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Na olivovém oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme rajčatové pyré, rozetřený česnek, oregano, tymián, sůl a pepř. Na mírném plameni povaříme 15 až 25minut, přidáme třtinový cukr, balzamikový ocet a ještě tři minuty vaříme. Přidáme mouku rozmíchanou ve smetaně. Vaříme zhruba dalších deset minut na mírném ohni. V případě potřeby můžeme trochu zředit vodou. V závěru pro zjemnění dodáme trochu másla.
2. Do vroucí osolené vody vložíme rozlámané tagliatelle a za občasného míchání je vaříme asi pět minut. Nudle poté dáme do polévky a při servírování porce posypeme jemně nasekanou natí z jarní cibulky.
Zdroj: Italská rajčatová; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/italska-rajcatova [On-line 09.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář