Suroviny
- kuřecí prsní řízky 700 g
- parmská šunka 200 g
- sušená rajčata 100 g
- černé olivy 100 g
- mozzarella 2 ks
- čerstvá bazalka
- sušené oregano
- sůl
- pepř
bramborová kaše:
- brambory 1,5 kg
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 1 kelímek
- mléko 1 dl
- kousek másla
- sůl
- muškátový oříšek
Vezmeme si formu na srnčí hřbet, vyložíme ji parmskou šunkou tak, aby kraje šunky koukaly ven, pak na takto připravenou parmskou šunku položíme naklepaná kuřecí prsa, tak aby kraje koukaly ven. Kuřecí maso pokládáme lehce přes sebe. Připravené kuřecí maso posypeme oreganem, osolíme a opepříme. Dovnitř navrstvíme sušená rajčata, olivy, čerstvou bazalku a mozzarellu, všechny suroviny důkladně zabalíme do rolády připraveným masem v parmské šunce a dáme péct do předehřáté trouby na 150°C na hodinu a půl.
Bramborová kaše: Brambory oloupeme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Poté vodu slijeme a brambory společně se smetanou, mlékem a máslem ušleháme. Dochutíme solí a muškátovým oříškem dle chuti.
Zdroj: Italská roláda s bramborovou kaší; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/italska-rolada-s-bramborovou-kasi [On-line 03.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář