Ingredience
- hovězí zadní mleté 1 kg
- česnek 3 stroužky
- vejce 1 kus
- parmezán 100 g
- listová petržel 1 hrst
- několik uvařených brambor 1 dávka
- olej 1 dávka
- hladká mouka na obalení 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
na pečenou zeleninu:
- brambory 3 kusy
- rajčata 2 kusy
- cibule 1 kus
- mrkev 1 kus
- kapie 1 kus
- cuketa 1 kus
- řapíkatý celer 1 kus
- růžička brokolice 4 kusy
- fenykl 1 kus
- kapary 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1.Hovězí mleté maso dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, vajíčko, nastrouhaný parmezán, nasekanou petržel, drcený česnek a vařené, najemno nastrouhané brambory. Suroviny smícháme dohromady, okořeníme a vytvoříme malé karbanátky, které obalíme v hladké mouce a usmažíme na pánvi.
2. Veškerou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kusy. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem; kdo chce, přidá bylinky. Dáme na plech do trouby na 180°C maximálně na jednu na hodinu.
Zdroj: Italské karbanátky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/italske-karbanatky [On-line 22.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář