reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Italské karbanátky

Ingredience

  • hovězí zadní mleté 1 kg
  • česnek 3 stroužky
  • vejce 1 kus
  • parmezán 100 g
  • listová petržel 1 hrst
  • několik uvařených brambor 1 dávka
  • olej 1 dávka
  • hladká mouka na obalení 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

na pečenou zeleninu:

  • brambory 3 kusy
  • rajčata 2 kusy
  • cibule 1 kus
  • mrkev 1 kus
  • kapie 1 kus
  • cuketa 1 kus
  • řapíkatý celer 1 kus
  • růžička brokolice 4 kusy
  • fenykl 1 kus
  • kapary 1 dávka
  • olivový olej 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

1.Hovězí mleté maso dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, vajíčko, nastrouhaný parmezán, nasekanou petržel, drcený česnek a vařené, najemno nastrouhané brambory. Suroviny smícháme dohromady, okořeníme a vytvoříme malé karbanátky, které obalíme v hladké mouce a usmažíme na pánvi.

2. Veškerou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kusy. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem; kdo chce, přidá bylinky. Dáme na plech do trouby na 180°C maximálně na jednu na hodinu.

Zdroj: Italské karbanátky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/italske-karbanatky [On-line 22.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.