Ingredience
- jablka (golden) 5 kusů
- listové těsto 1 kus
- třtinový cukr 1 lžíce
- skořice 1 dávka
- citronová kůra 1 dávka
Neoloupaná jablíčka nakrájíme na velmi tenké plátky. Tenký plát listového těsta posypeme třtinovým cukrem smíchaným se skořicí a citronovou kůrou. Plát rádýlkem nakrájíme na pět centimetrů široké pruhy. Na ně lehce přes sebe skládáme jablečné plátky, těstem zahneme spodní lem a stočíme do tvaru růže. Pečeme na 200 stupňů cca 10-15 minut. Nakonec můžeme posypat moučkovým cukrem, což vytvoří efekt mrazu. Nebo můžeme zkombinovat jablka se zelenou a červenou kůrou – fantazii se meze nekladou.
Zdroj: Jablečná růže; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablecna-ruze [On-line 15.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář