Suroviny
- jablka (nejlépe nakyslá) 1 kg
- cukr 1 šálek
- ocet 1 šálek
- velká cibule nakrájená nadrobno 2
- česnek nakrájený na plátky 6 stroužků
- tmavé rozinky 3 lžíce
- sůl 1 lžíce
- kousek oddenku zázvoru 1 kus
- pálivá paprika 1 lžička
- kari koření 1 malá lžička
Oloupaná a rozkrájená jablka dejte do kastrůlku, přidejte nastrouhaný zázvor, nasekanou cibuli a česnek, pokrájené rozinky, koření, trochu vody a začněte pod pokličkou dusit.
Ocet přidejte, až budou jablka měkká.
Na mírném ohni vařte do zhoustnutí. Plňte do nahřátých sklenic a hermeticky uzavřete.
Čatný slouží jako přísada ke grilovaným masům nebo zelenině, k sýrům atd.
Zdroj: Jablečné chutney; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/jablecne-chutney [On-line 02.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář