reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablečný koláč s calvadosem

Suroviny:

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • máslo
  • cukr
  • 4 jablka
  • 2 vejce
  • smetana
  • máta

Hladkou mouku, máslo, vejce a špetku soli smícháme a vypracujeme těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici asi hodinku odpočinout.

Těsto na pomoučněném válu rozválíme a přendáme do koláčové formy vytřené máslem. Těsto přitlačíme do krajů a zarovnáme, propícháme vidličkou, aby v troubě nenaběhlo.

V kastrůlku rozehřejeme kousek másla s cukrem (asi 3 lžíce), necháme rozpustit., ze směsi vznikne karamel. Jablka oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na menší kousky. Jablka promícháme s karamelem a přesypeme na těsto.

Koláč dáme do předehřáté trouby na 220 °C 10 minut zapéct.

Mezitím připravíme krém, kterým koláč zalijeme. Do mísy vyklepneme 2 vejce, přidáme 4 lžíce cukru, asi 1-2 dl smetany, promícháme. Krémem zalijeme koláč a necháme v troubě na 200 °C ještě 20 minut dopéct. Při servírování ozdobíme lístkem máty.

Zdroj: Jablečný koláč s calvadosem; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/jak-doma-na-delikatesy-z-ovoce-kouknete-na-recepty-od-sefa?special=758795  [On-line 24.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.