reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tarte tatin

Suroviny:

  • cukr
  • máslo
  • jablka
  • listové těsto
  • vejce

Do pánve nasypeme asi půl hrnku cukru, necháme ho rozpustit. Hlídáme, aby se cukr nepřipálil. Až bude mít krásnou jantarovou barvu, vhodíme kousek másla a promícháme. Trošku karamelu nalijeme na dno formičky, na něj naskládáme kousky jablek, z vrchu opět trošku zakápneme karamelem.

Listové těsto rozválíme a vykrojíme z něj požadovanou velikost podle formiček a těstem formu přikryjeme. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a koláč dáme do předehřáté trouby na 180 °C péct takových 30 minut do zlatova. Po upečení necháme koláč pár minutek zchladnout a poté ho z formičky vyklopíme.

Zdroj: Tarte tatin; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/jak-doma-na-delikatesy-z-ovoce-kouknete-na-recepty-od-sefa?special=758795  [On-line 24.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.