reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablečný tart s vanilkovou omáčkou

  • 1 máslové listové těsto
  • 2 oloupaná jablka bez jádřinců
  • krupicový cukr 4 lžíce
  • mletá skořice 0.5 lžičky
  • moučkový cukr na posypání 1 kus

Omáčka

  • smetana 1 l
  • vanilkový lusk 1 kus
  • žloutek 220 g
  • krupicový cukr 200 g

Jablka pokrájíme na asi dvoumilimetrové plátky. Z těsta tvořítkem o průměru cca 10 cm vykrojíme požadované kolečko, které propícháme vidličkou, aby nám listové těsto tolik nevyběhlo. Na takto připravené těsto poklademe plátky jablek do vějíře 2 mm od kraje. Vždy půlku jablka na jednu porci tartu. Cukr smícháme se skořicí a posypeme jím takto každou porci. Pečeme v troubě rozehřáté na 185° asi 10-12 minut.

Na omáčku si podélně rozřízneme vanilkový lusk a semínka vyškrabeme do smetany. Lusk přidáme také do smetany. Přivedeme k varu za neustálého míchání. Žloutky vyšleháme s cukrem a pak k nim přilijeme část horké smetany. Žloutkovou směs vrátíme do kastrůlku ke zbytku smetany a na mírném ohni povaříme do požadované hustoty. Neustále mícháme. Nakonec omáčku přecedíme přes jemné sítko. Jablečný koláček pocukrujeme moučkovým cukrem a servírujeme na vanilkové omáčce.

Zdroj: Jablečný tart s vanilkovou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablecny-tart [On-line 6.4.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.