- máta 5 lístků
- jahody 5 kusů
- listové těsto 1 balení
- smetana na šlehání 1 balení
- cukr krupice 200 g
- vlašské ořechy 100 g
- jablka 500 g
- rozinky 1 balení
- mletá skořice 1 lžíce
- rozšlehané vejce 1 kus
- zmrzlina – lesní směs 1 balení
Na pomoučeném vale rozválíme těsto do obdélníku, posypeme nastrouhanými jablky, hrozinkami a kousky ořechů, skořicí a krystalovým cukrem. Stočíme, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C.
Teplotu zmírníme, a když závin zezlátne, vyndáme ho a necháme vychladnout. Případně jej můžeme podávat vlažný. Ke každému řezu dáme kopeček zmrzliny a dozdobíme šlehačkou, čerstvou jahodou a mátou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablicko-pod-oblackem [on-line 29.9.2011]
Poslední tip, trik či komentář