reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablíčko pod obláčkem – jablečný štrudl z listového těsta se zmrzlinou

  • máta 5 lístků
  • jahody 5 kusů
  • listové těsto 1 balení
  • smetana na šlehání 1 balení
  • cukr krupice 200 g
  • vlašské ořechy 100 g
  • jablka 500 g
  • rozinky 1 balení
  • mletá skořice 1 lžíce
  • rozšlehané vejce 1 kus
  • zmrzlina – lesní směs 1 balení

Na pomoučeném vale rozválíme těsto do obdélníku, posypeme nastrouhanými jablky, hrozinkami a kousky ořechů, skořicí a krystalovým cukrem. Stočíme, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C.

Teplotu zmírníme, a když závin zezlátne, vyndáme ho a necháme vychladnout. Případně jej můžeme podávat vlažný. Ke každému řezu dáme kopeček zmrzliny a dozdobíme šlehačkou, čerstvou jahodou a mátou.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablicko-pod-oblackem [on-line 29.9.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.